Oldalak

2012-07-06

Görlz

Majdnem a Higgs-bozonról írtam ma postot, annyit emlegetem itt a részecskefizikát, és tényleg érdekes téma, de az egyesített térelméleteket, a különböző húrelméleteket, a 10, 11 és 26 dimenziós tereket nem igazán tudom élvezhető formában leírni. Így maradnak a csajok. Nézem ezt a sorozatot, aminek a címe Girls. Mindig vívódom, hogy letöltsem-e a következő epizódot. Mert rettentően irritál, ugyanakkor valahol érdekel is. A lányok a történetben olyan nagyon "libák". Nem is az ostobaság, hanem a kiszolgáltatott függőség a pasiktól, ami miatt úgy érzem, mindjárt a falnak megyek. Persze ezzel együtt édesek is, különösen Soshanna a maga gátlásosan visszafogott, szüzességét szégyenlő és utáló módján. Ugyanakkor irigylem is a lányokat a felelősség hiánya miatt, hogy nagyjából beletojnak a dolgok közepébe, lesz ami lesz, a holnap gondja maradhat holnapra.
És a felhőtlen szórakozás. Az önfeledt bulizás. Csajszi áll a tánctérnél egy oszlophoz támaszkodva, amit nem mer elhagyni. Rettentő furcsán érzi magát, az előbb megevett egy sütit, amivel megkínálták, most repül és szorong és nem mer ellépni az oszloptól. Valószínűleg marihuánás pitével kínálták. A másik csaj faggatja:
- Milyen érzés? Mintha a fejedben belül lüktetne a zene?
- Igen.
- Mintha a szíved ki akarna zuhanni a pinádon keresztül?
- Igen. Pontosan.
- Hú, én is akarok egy ilyen sütit!
Folyton hárítom, hogy kicsit is csajos dolgaim lennének. Nem olvasok színes magazinokat, a celebek nevei nem mondanak nekem semmit, nem sminkelem magam, fodrász helyett a barátnőm vágja a hajamat, öltözködésnél a kényelem szempont, a divat nem az. Járni se tudnék magassarkúban, de nincs is ilyenem, ellenben bakancsaim igen. A hőség miatt most ugyan ráfanyalodtam a rövid szoknyára, de szívesebben hordok férfi szabású farmert. Sőt, kommentben kikottyantottam, hogy férfi boxeralsót is. Retikül helyett egy projektor fekete hordtáskája lóg a vállamról, abban hordom a cuccaim. Nem vagyok az a tipikus barbie.
Aztán jön tesóm, és összezavarja az önmagamról kialakított képet. Egymás mellé teszi a táskáinkat, és kinyitja őket. Az övében csomag pzs, telefon, kulcs, ernyő, e-bookolvasó. Minden katonás rendben. Az enyémben elől egy levél vitaminttabletta, négy toll, abból egy kifogyott, egy meg időnként kihagy, fél csomag rágógumi, összecsukható körömolló, kisbicska, nagybicska, kék és piros táblafilc, kb. tizenöt gyűrött pzs zsanaszét, bár egyik sem használt. A nagyobbik rekeszben egy összecsukható férfiernyő, a telefonom, a könyvolvasóm, egy közműszámla és a fizetési papírom, egy fél üveg víz, benne aszkorbinsav oldva, egy A/5-ös kicsi mappa jegyzetlapokkal, a kulcscsomóm és két db USB kulcs. Pont olyan rumli, mint egy tipikus női retikülben.

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha akarod postázok férfi boxeralsót, feketét, és fehéret kaptunk a gyárban, és senkinek nem tudom elpasszolni. :-)

Nos az én táskám is kupi, rengeteg papír, főleg az írásaim, ernyő, bicska, briftasni, kulcsok, pendrive, 1-32 csavar - fémcsavar :-) -, pzs, WC papír, toll, szemüveg, mozgássérült kártya, a többire nem emlékszem, de jó nehéz, hogy ne csússzon le a kígyóvállamról. :-)

Martes

AncsaT írta...

A táskád alapján benned is bőven van női nemi hormon. Beállhatsz Tolsztoj, Márquez, Jókai meg Mikszáth mellé. :)

Névtelen írta...

Én ezt nem is tagadom. Amelyik férfiban nincs női hormon - a szexen kívül -, képtelen elviselni a nőket. :-)

Martes

AncsaT írta...

Ez kellő mennyiségű női hormon birtokában sem egyszerű feladat. :))

Névtelen írta...

Tudom. :-))

onsai írta...

Érdekes, nálam a táskákban kb 5-6 dolog van, és csak olyan, ami szorosan szükséges az adott naphoz. Eszembe sem jutna a fél életemet benne cipelni.

AncsaT írta...

Martes majd mindjárt megmondja, hogy kellő mennyiségű férfihormon van a vérkeringésedben. :)

Én csak csendben irigykedem, nekem sosem volt rá energiám, hogy reggel indulás előtt (pláne még előző este) átgondoljam mire lesz szükségem az előttem álló nap során. Folyton rohanok, és ki tudja mi lesz, nem árt ha van néhány, a túléléshez elengedhetetlen holmi nálam. :)

Névtelen írta...

Ez természetes. Aki olvasott Onsai novelláiból, tudja, hogy picit sok benne a férfi hormon. Hiányzik belőlük a női locsogás, és nőtől szokatlan módon tárgyilagosak.

Martes

AncsaT írta...

Már céloztam rá, hogy a hormonális magyarázat talán kissé leegyszerűsítése a dolgoknak. Sőt, a biológiai alapú magyarázatok eleve féloldalasak. A szociokulturális háttér, a szocializációs folyamat kizárása a magyarázatkísérletből még ilyen félig vicces formában is zavaró és félrevezető.

A negatívan "női" jelzővel ellátott "locsogás" és a "szokatlannak" minősített, pozitívan értékelendő "tárgyilagosság" meg egyenesen bántóan szexista megnyilvánulás.

Ez kizárólag csak a férfiakra jellemző, az Y kromoszómába kódolt alacsony érzelmi intelligencia (EQ) és egyfajta alaptalan felsőbbségtudatból eredő verbális agresszivitás bizonyítéka. :P
(Talán nem elég a csúfondáros szmájli, le kell írjam, hogy a fenti mondat komolytalan. Illusztráció egy ellenkező előjelű szexista állításra. Ami persze rögtön feltűnik abszurditásával, míg a nőkre nézve negatív kijelentésekkel könnyebb egyetérteni, pedig azok tudományosan éppúgy megalapozatlanok.)

Névtelen írta...

Aha! Szóval azért kell a nőknek a sok diploma, hogy megpróbálhassák megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. :-P :-D

Más.
Befejeztem a kiadásra szánt novelláim átfutását, most a drámám következik. Láttam egy drámapályázatot, jó volna beküldeni. Majd megmutatom, ha átfutottam. Jelenleg az a legerősebb kritika rá, hogy túlságosan kioktató, mintha, tanár írná a diákjainak, legyen miből tanulniuk. Én úgy vélem, túlságosan ragaszkodtam az előírásokhoz. Talán mégsem kellene 13 nap cselekményébe belesűríteni az 1956-os forradalom okait, magyarázatait. No mindegy, majd átfutom.
Ha érdekelnek a kiadásra szánt novelláim elküldöm, szórakozásnak. 169 oldal, de a KinderWolf-ot már olvastad.

Martes

AncsaT írta...

Nem tudom másnak minek, és nem is hiszem, hogy a nők olyan nagyon eltérő céllal szereznének diplomát mint a pasik. Én nem felvágni akarok vele, most sem én hoztam szóba, és még nem is nagyon hiszem el, hogy van, ahonnan én jövök, már a próbálkozás a felvételivel is furcsa, deviáns dolog, nem az, hogy több diplomát szerezzen valaki.

Névtelen írta...

A "Más." a témaváltást jelentette.
Ami a diplomát illeti, tréfáltam. :)

Martes

AncsaT írta...

A szexista viccelődés egy többnyire csajok látogatta fórumon nem fog népszerűvé tenni. :)

A dráma izgalmasnak hangzik, egy időben sokat olvastam, de mégsem ismerem a műfaj szabályait olyan szinten, hogy én írni tudnék egyet. A 169 oldal is érdekel, csak nem fogok gyorsan a végére jutni, van egy fordítani való könyvem, meg egy lektorálásra váró szakkönyvem, rövid határidőkkel. :(

Névtelen írta...

Hm. Hát nem férfinak akarsz látszani? :-)

A műfaj szabájait én sem ismerem, olvastam párat gyermekkoromban, aztán írtam egyet. Jobban mondva másfelet, mert kezdetnek az egyik novellámból írtam drámát, aztán egy újabbat, ami egyből dráma.

Ok, akkor megvárom amíg végzel a kötelezőkkel.

Martes

AncsaT írta...

Ha annak akarok látszani, akkor majd bajuszt növesztek. :)

Névtelen írta...

Úristen, mekkora helyesírási bakit vétettem a korábbi bejegyzésemben, "szabályait". Íme a tanúság, hogy 12 órás éjszakás műszakot nem lehet kipihenni, csak, ha végigalussza az ember.
Azt pedig én nem szoktam.

Martes

AncsaT írta...

Ezen ne rágd magad, senki észre nem vette, ha meg mégis, a kutya nem törődött vele. Megértettük, mit akartál írni. :)

Megjegyzés küldése